Sunday, June 18, 2006

Dubrovnik-Herceg Novi

Cim izadjosmo iz busa bili smo opkoljeni sa starim Dubrovcankama koje su pokusavale da nam prodaju smestaj. Ja sam mislio da je smestaj u Hrvatskoj mnogo skuplji. Za privatni smestaj su trazile oko 100 Kuna sto mu dodje nekih $13.00.

Uz malo cenkanja nasli smo lokalnog taksistu koji nas je bez problema odbacio direktno do Herceg Novog za nekih 50 Eura. Granicni prelaz Debeli Brijeg je obnovljen sa obe strane i nije bilo nikakvog zastoja.

I evo vec drugi dan smo u Herceg Novom. Upravo sedimo u restoranu pored mora I cekamo picu. Japan se jedva drzi protiv Hrvatske.

Boka Kotorska je prazna. Vidno se oseti Crnogorska nezavisnost. Ove godine kazu da ce ostati praznih dzepova. Veliki deo biznisa je dolazio iz Srbije ali izgleda da su Srbijanci odlucili za Tursku, Grcku I Egipat.

Cene smestaja su smesne. Placamo nekih 8 Eura po osobi tacno ispred mora u samom centru Herceg Novog. Uzeli smo celu trosobnu kucu sa jednim kupatilom ipored Kusturicinog restorana. Jedino sto nas malo smara su ulicni radovi koji se odvijaju po celom gradu.

Pored nase kuce je lepo namesten sportski bar gde smo sinoc gledali USA-ITALIJA. Zabari su jedva sacuvali glavu. Donovan j McBride su odigrali fantasticu utakmicu I steta je da nisu pobedili zabare.

Danas dolazi Sandra I Branko iz Beograda da nam se pridruze. Vreme je idealno. Planiramo ronjenje u Plavoj Spilji I jos neki potonuli staro-rimski grad.

Borisa otkidaju ledja. Sale je I dalje promukao od navijanja a mene I dalje drzi prehlada.

No comments: