Tuesday, June 20, 2006

Herceg Novi - Skver

Tu samo na glavnom Skveru u Herceg Novom. Danas je oficijelno otvorena turisticka sezona a Crnogorci polako zavrsavaju ulicne radove tacno ispred nase kuce. Vidim neki bosancerosi rade na obnavljanju stare turske kaldrme.

Juce smo se stvarno lepo proveli. Ustali smo negde oko 9 ujutro. Majstor Rale nam je obecao malu barku sa Tomos 4 motorcicem. Branko, Sale I ja smo se zaputili u Meljine da se dogovorimo o detaljima.

Sredismo sve za nekih 30 Eura I jos nam Rale dade i par harpuna, plasticni frizider I jednu masku. Krenusmo nas trojica iz Meljina prema Herceg Novom ali cim smo se odmakli od obale motor se pokvario. Rale I lokalni mestani su nam to popravili za nekoliko minuta.

Nazad u Herceg Novom, Sandra I Boris su vec bili spremni da nam se pridruze. kupili smo malo goriva I pravac Rose I Zanjice. Ta dva mala mesta su tacno preko puta Herceg Novog, sa druge strane Boke, mozda nekih par kilometara udaljenosti. Nasoj maloj barci je trebalo citav sat vremena da predje tu udaljenost. Sandru smo iskrcali na prelepoj sljunkovitoj plazi pored starog maslinjaka u Zanjicama a Boris je odlucio da nas odbaci malo dalje da ronimo.

Usput smo se zavukli u neku pecinu gde je Branko zamalo razbio glavu od stenu. Srecom zaradio je samo malo jacu cvorugu na celu. Ronili smo skoro citavo popodne I borili smo se protiv omanje morune I par hobotnica. U Boki Kotorskoj voda je stvarno mirna, cita I bistra, samo sto je puna jezeva. Morali smo stvarno da vodimo racuna da se nebi vratili kuci pre vremena.

Stigli smo nazad na Skver oko 9 navece za vreme utakmice TUNIS-SPANIJA. Steta sto su izgubili Tunizani. Zasluzili su barem neresen rezultat. Zbog iscrpljenosti smo rano otisli u krevet posle setnje do Igala.

Jutros, odnosno danas, smo ustali skoro u podne I jos se dogovaramo sta da radimo. Vec smo poprimili Crnogorski naglasak a vala I navike tako da cemo tek sjutra ici da ronimo sa bocama po nekim pecinama.

Branka boli grlo, Sale je dobio upalu uha I boli da desno rame od takmicenja u zabicama. Boris se konstantno zali naledja (I evo u ovom momentu lezi na klupi) a mene jos drzi prehlada. Poceli su svi da me zezaju jer izgleda da hrcem neverovatno glasno, a o kasljanju da I ne pricam.

Lepo je ovde. Mi smo navikli na malo veci luksuz I malo brze reagovanje na nase zahteve ali se polako navikavamo. Ja pokusavam da organizujem jednodnevnu biciklisticku turneju oko Boke ali cisto sumnjam da ce da upali.

Evo nas na plazi Admiral. Sandra spava, Boris lezi na klupi I odmara ledja. Sale I Branko su u povratku iz Meljina. Direktno ispod nase kuce na Skveru je kafana Emira, Nemanje Kusturice gde sede MATEJA KEZMAN i familija.

Stigao covek na odmor posle teskog rada u Gelsenkirchenu. Snimio sam ga sa naseg balkona I u jednom trenutku pomislih da mu odnesem nase 4 karte za utakmicu protiv Obale Slonovace ali nisam imao srca. K'o sto rece Dragutinovic, igracima je najteze. Nadam se da ni jedan nikada vise ne zaigra u Srbijanskoj nacionalnoj selekciji.

I evo vracaju se Sale I Branko ali I Rale je sa njima I nesto mase rukama. Izgleda da smo mu nesto pokvarili na camcu I slomili harpun. Za 40 Eura nas je ostavio na miru.

U Kotor cemo na veceru.

No comments: